ПРАЗНИК «ТРАДИЦИИ И ИНОВАЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ-ТУНДЖА» 24 СЕПТЕМВРИ 2022 – СЕЛО ГЕНЕРАЛ ИНЗОВО, ОБЩИНА ТУНДЖА

Сдружение Местна Инициативна Група – Тунджа, съвместно с Община Тунджа и кмество на село Генерал Инзово, община Тунджа, канят всички желаещи жители и гости на община Тунджа, да посетят еднодневен ПРАЗНИК НА МЕСТНАТА ИДЕНТИЧНОСТ «ТРАДИЦИИ И ИНОВАЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ-ТУНДЖА».

СЪБИТИЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 24 СЕПТЕМВРИ 2022 ГОДИНА ОТ 10.30 ЧАСА В ПАРКА НА СЕЛО ГЕНЕРАЛ ИНЗОВО.

По време на празника ще бъде организиран кът, който ще представи патриархалното семейство, с цялата уредба на домакинството и някои от най-интересните дейности, извършвани по това време на годината. Ще бъдат организирани „Ателиета на открито“ за деца и младежи от територията на МИГ – Тунджа, за резнообразни дейности – тъкане, бродиране, изработване на накити.

Съпътстващото изложение „Традиционни храни“ ще представи 15 участници, които са изработили собственоръчно, със свои биопродути, някои от най-характерните и вкусни за региона храни.

Събитието ще бъде съпътствано и с богата културна програма, в която ще вземат участие самодейни колективи и индивидуални изпълнители.

Посетителите ще имат възожност да дегустират разнообразните традиционни храни и даа се насладят на интересната културна програма.