ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ И ОБУЧЕНИЕ

В ход е изпълнението на проект „Подготвителни дейности за разработване на местна стратегия за ВОМР за програмен период 2023 – 2027 г“, финансиран по подмярка 19.1„Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Проектът се изпълнява от МИГ-Тунджа съвместно с местно партньорство от община Сливен, включващо община Сливен, Народно читалище „Искра -1929“ , с.Крушаре и „Великови-1“ ООД – с.Крушаре. В рамките на проекта МИГ „Тунджа-Сливен –Долината на Тунджа“ ще разработи Стратегия за ВОМР, която ще бъде прилагана на територията на община Тунджа, и три населени места от община Сливен, граничещи с община Тунджа: Крушаре, Бозаджии и Чокоба.

Екипът на проекта отправя настоящата ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩА И ОБУЧЕНИЕ които ще се проведат както следва:

1. Работни срещи за информиране на местната общност за процеса на подготовка на Стратегията за ВОМР

17.08.2023 г. от 09.00 часа в село Дражево, в залата на читалището
17.08.2023 г. от 10.30 часа в залата на Народно читалище „Искра -1929“ , с.Крушаре
18.08.2023 г от 09.00 часа в с. Кабиле – залата на кметството

2. Обучение за местни лидери и заинтересовани страни

18.08.2023 г. от 10.30 часа в залата на Народно читалище „Искра -1929“ , с.Крушаре

Обучението ще бъде насочено към придобиване на знания и умения от местни лидери и заинтересовани страни, свързани с стратегическото планиране на местното развитие чрез подготовката на Стратегията за ВОМР. Специално внимание ще бъде отделено на основните принципи и подхода за въвличане на заинтересованите страни в процеса на подготовката на Стратегията за ВОМР, анализа на нуждите на територията и очакваните въздействия и на основните изисквания към Стратегията за ВОМР, както и друг аспекти, свързани с подготовката на Стратегията за ВОМР, включително приложимата нормативна база.

Каним представители на местната власт, бизнеса, НПО, читалища, граждани и всички други заинтерисовани страни да се включат в организираните събития.

Бъдете активни! Участвайте!

Проектът за подготовка на Стратегия за ВОМР се реализира с подкрепата на Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансирана от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони.