МЕСТНИ ПРОДУКТИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ „ТУНДЖА“ СА ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЕНИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „АГРА 2023“ В СЛОВЕНИЯ

Пчелният мед и пчелните продукти, произведени в семейното земеделско стопанство Пчеларска ферма „Аврамови“ – с.Робово,община Тунджа предизвикват голям интерес сред участниците, посетителите и гостите на международното изложение за земеделие и хранителни продукти в Словения. Престижното изложение се провежда за 61-и път в гр. Горня Радгона в периода от 26 август до 31 август 2023 г. На него се презентират най-новите технологии в производството, отглеждането и преработката на земеделска продукция, в присъствието на водещите световни марки в селскостопанската, горската техника, както и в оборудването за хранително-вкусовата промишленост. Представят се и висококачествени земеделски култури, хранителни продукти, ястия и вина. Министерство на земеделието и храните на Република България организира участие в изложението с национален щанд.

Той е разположен на площ от 69 кв. м., като на него тази година се представят пет фирми, които предлагат мед, пчелни продукти, млечни продукти и етерични масла. Един от петте български участници е пчеларят Здравко Аврамов, който представя своята продукция – мед и пчелни продукти, произведени в семейното земеделско стопанство Пчеларска ферма „Аврамови“ – с.Робово, община Тунджа.

Пчеларска ферма „Аврамови“ от години участва в изложения на местни продукти, организирани както на територията на МИГ-Тунджа, така и на други места в България, вкл. и с международно участие. Включването на фермата, като един от петте български участници в престижното и мащабно международно селскостопанско изложение „АГРА 2023“ в Словения е признание за високото качество на робовския мед и иновативните идеи в производството и реализацията на продукцията от стопанството. Продукцията на изложбеният щанд на Пчеларска ферма „Аврамови“ предизвика висок интерес в участниците, посетителите и гостите на международното изложение, сред които бяха и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, извънредния и пълномощен посланник на България в Словения Красимир Божанов, първия секретар на посолството и завеждащ службата за търговско-икономически връзки Мариана Чавракова, съветникът по земеделие, развитие на селските региони и рибарство в Европейския парламент Георги Събев.