ПРОЕКТ НА НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОЦЕДУРА BG06RDNP001-19. 218

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА НАСОКИ  ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО  ПРОЦЕДУРА BG06RDNP001-19. 218  МИГ-ТУНДЖА  – МЯРКА 20 „МАРКЕТИНГ, ПОПУЛЯРЗИРАНЕ И СЕРТИФИЦИРАНЕ НА МЕСТНОТО НАСЛЕДСТВО,  ИЗДЕЛИЯ И ХРАНИ  НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ-ТУНДЖА“

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ НА НАСОКИ  ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО  ПРОЦЕДУРА BG06RDNP001-19. 218  МИГ-ТУНДЖА  – МЯРКА 20 „МАРКЕТИНГ, ПОПУЛЯРЗИРАНЕ И СЕРТИФИЦИРАНЕ НА МЕСТНОТО НАСЛЕДСТВО,  ИЗДЕЛИЯ И ХРАНИ  НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ-ТУНДЖА“

СНЦ „Местна инициативна група-Тунджа” представя за обсъждане проект на Насоки за кандидатстване по процедура BG06RDNP001-19.218 „МИГ-Тунджа-Мярка 20. „Маркетинг, популяризиране и сертифициране на местното наследство, изделия и храни на територията на  МИГ-Тунджа към Стратегията за ВОМР за периода 2014-2020.
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.
Цел на процедурата за безвъзмездна финансова помощ: Развитие на териториална идентичност, маркетинг и позициониране на база на специфичния и неизползван потенциал за развитие на територията на МИГ-Тунджа.
Допустими кандидати са: Община Тунджа Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани   по ЗЮЛНЦ,Читалища;Стопански субекти от територията на МИГ, в т.ч. регистрирани земеделски стопани, стопански субекти по Търговския закон, Закона за кооперациите,   физически лица, регистрирани по Закона за занаятите. Кандидатите трябва да имат седалище и адрес на управление на територията на МИГ-Тунджа, с изключение на кандидат община Тунджа.

Подпомагат се проекти за:Проучвания, свързани със създаването на нов местен туристически продукт / регионална колективна марка, обединяващ местното културно наследство, местните изделия и храни; Дейности, свързани със сертифицирането на типични местни продукти и услуги;
Съхраняване, възстановяване и поддържане на  обекти  с  местно значение от културно-историческото наследство на района, свързани с местната памет и  териториална идентичност, както и на терените около тях;Маркетингови, промоционални и информационни дейности, свързани със създаването и популяризиране на местен туристически продукт  и местни, свързани с традициите, народния бит и културно-историческото наследство  на територията изделия, услуги и занаяти, включително, но не изчерпателно (Регистрация и сертификация на регионална колективна марка;Подпомагане на провеждането на местни празници, обичаи и традиции; Създаване, съхраняване или обогатяване на сбирки – исторически, етнографски и др.;Провеждане на специални промоционални и информационни кампании за нов туристически продукт/регионална колективна марка/изделия/традиция/занаят и др.подобни); Дейности по съхраняване, идентифициране, възстановяване, дигитализиране и обновяване на природното и културно наследство на територията.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 133 000,00 лева
По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване  на проектните предложения в Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020 (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).
Проектът на Насоки, включващ Условия за кандидатстване и приложенията към тях и Условия за изпълнение и приложенията към тях се публикуват на основание чл. 26, ал.4 от Закона за управление на средствата от структурните и инвестиционните фондове.
Писмени възражения (в свободен текст в рамките на електронното писмо или като писмо в  прикачен файл) по горепосочените документи могат да се изпращат на  електронна поща: migtundzha@abv.bg или направени в ИСУН 2020 https://eumis2020.government.bg в раздел Обществено обсъждане в срок до 16.06.2020 година включително.
Можете да изтеглите проекта на документите, следвайки следните линкове:

Условия за кандидатстване мярка 20 МИГ-Тунджа 
Документи към Условията за кандидатстване
Условия за изпълнение мярка 20 МИГ-Тунджа 
Документи към Условията за изпълнение 
Обява мярка 20.МИГ-Тунджа
Справка обществено обсъждане