УВЕДОМЛЕНИЕ за откриване на производство по издаване на общ административен акт по чл. 26

Изх. номер 167/05.12.2019 г. 

УВЕДОМЛЕНИЕ[1]

За откриване на производство по издаване на общ административен акт по чл. 26,    ал. 1 от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове – насоки за кандидатстване по процедура чрез подбор на проекти с наименование „ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРИРОДОЗАЩИТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ВИДОВЕ В МРЕЖАТА НАТУРА 2000 ЧРЕЗ ПОДХОДА ВОМР В ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ ТУНДЖА”  по приоритетна ос 3 „Натура 2000 и биоразнообразие” на оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.” 

 

На основание чл. 66 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК), във връзка с чл. 26, ал. 4 от Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ), уведомявам всички заинтересовани лица, че Сдружение «Местна инициативна група-Тунджа» открива производство по издаване на общ административен акт.

 

Цел на процедурата: Целта на процедурата е да се осигури подкрепа за подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата Натура 2000 на територията на МИГ – Тунджа.

 

Допустими бенефициенти:

1.Юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за осъществяване на общественополезна дейност, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел със седалище и адрес на управление на територията на действие на МИГ-Тунджа и които като цел на организацията в устава/учредителния акт са разписали такива текстове, от които да е видно, че поне една от целите на организацията е свързана с опазване на околната среда. В случай че ЮЛНЦ е регистрирано извън територията на МИГ, задължително се представят документи, напр. устав, от които да е видно че ЮЛНЦ има регистриран клон в териториалния обхват на МИГ. В този случай, кандидат по процедурата и бенефициент при подписване на административен договор за предоставяне на БФП е ЮЛНЦ, а не клонът.

2. Община Тунджа

 

Общият размер на безвъзмездна финансова помощ е до 1 050 603,42 лв.                                    (Един милион петдесет хиляди шестстотин и три лева и 42 стотинки).

 

МОТИВИ: Основните съображения за издаването на акта е одобрение на Насоки за кандидатстване и приложенията към тях по процедура № BG16M1OP002-3.018 „ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРИРОДОЗАЩИТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ВИДОВЕ В МРЕЖАТА НАТУРА 2000 ЧРЕЗ ПОДХОДА ВОМР В ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ ТУНДЖА” по приоритетна ос 3 „Натура 2000 и биоразнообразие” на оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”

 

ФОРМИ НА УЧАСТИЕ НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ЛИЦА В ПРОИЗВОДСТВОТО:

Заинтересованите лица и организации могат да участват в производството по издаване на акта, на основание чл. 69, ал. 1, т. 1 от АПК във връзка с чл. 26, ал. 4, изречение второ от ЗУСЕСИФ, чрез представяне на писмени предложения и възражения, които могат да изпращат  в срок до 23:59 ч. на 07.01.2020 г. (включително)[2] на следната електронна поща migtundzha@abv.bg или официално, с писмо, адресирано до МИГ-Тунджа, на адрес: с.Генерал Инзово, община Тунджа, ул. Св.Св.Кирил и Методий” №9 .[3]

В случай че се изпращат по електронна поща, предложенията и възраженията следва да бъдат представени като свободен текст в рамките на електронното писмо (e-mail) или да бъдат приложени в отделен файл. Молим заинтересованите лица да посочат електронна поща за контакт (в случай че предпочитат комуникацията с тях да се осъществява по електронна поща, различна от тази, от която е изпратено предложението и/или възражението), телефон и адрес за кореспонденция.

На основание чл. 69, ал. 1, т. 4 от АПК, във връзка с чл. 26, ал. 4, изречение трето от ЗУСЕСИФ, обществено обсъждане на проекта на насоки за кандидатстване ще се състои на 07.01.2020. г[4]., от 14,00 часа, в залата на община Тунджа на адрес:                                              гр. Ямбол, пл.Освобождение № 1

Проектът на насоки за кандидатстване, заедно с приложенията към него, са публикувани на интернет страницата на МИГ-Тунджа: https://www.tundzhaleader.org/ в меню:  Предстоящи процедури-Обществено обсъждане, на Единния информационен портал: www.eufunds.bg, както и в ИСУН (на адрес https://eumis2020.government.bg/), на основание чл. 66, ал. 1, предложение последно от АПК и чл. 26, ал. 4 от ЗУСЕСИФ.

Настоящото уведомление да се оповести на горепосочената интернет страницата на МИГ на основание чл. 66, ал. 1, предложение последно от АПК.

Заинтересованите лица и организации могат да се запознаят с цялата информация, съдържаща се в преписката по издаване на общия административен акт в офиса на МИГ-Тунджа, на адрес: с.Генерал Инзово общ.Тунджа, ул. Опълченска № 2 и в информационния офис на МИГ-Тунджа в сградата на Община Тунджа, стая 319 от 9,00 ч. до 17,00 часа всеки работен ден.

 

Лице за контакти: Георги Митев – изпълнителен директор на МИГ-Тунджа ,

тел. 0898148777

 

 

Председател на Управителния съвет на МИГ-Тунджа: Станчо Ставрев

 

 

Документи за обществено обсъждане

 


[1] Празните полета се попълват съобразно спецификите на съответната процедура.

[2] Съгласно чл. 26, ал. 4 от ЗУСЕСИФ, Управляващият орган осигурява на заинтересованите лица възможност за писмени възражения и предложения в разумен срок, който не може да бъде по-кратък от една седмица.

[3] Възможно е да се предвиди изпращане само по електронен път или само по официален път.

[4] Съгласно чл. 66, ал. 2 от АПК, административният орган осигурява на заинтересованите лица възможност да осъществят правото си на участие в разумен срок, определен от административния орган, който не може да бъде по-кратък от един месец от деня на уведомяването по чл. 66. Тъй като ЗУСЕСИФ препраща към АПК относно общественото обсъждане, то трябва да бъде проведено не по-рано от един месец от датата на уведомяване.