Делегация от Местна инициативна група „Тунджа“ се завърна от двудневно работно посещение в Полша

На 30 и 31 юли 2014 г. делегация на МИГ – Тунджа, посети гр. Варта (Полша) в рамките на проект „Биоземеделие – новите предизвикателства в развитието на местните земеделски продукти с добавена стойност“, осъществяван от Местна инициативна група (МИГ) „Тунджа“.

Визитата включваше срещи с председателя на МИГ „Варта“ Виктор Барановски, изпълнителния директор на МИГ „Варта, кмета на Община Варта Ян Серафинки и председателя на местния общински съвет в качеството им на членове на УС на МИГ – Варта. В хода на разговорите бяха коментирани възможностите за установяване на сътрудничество между двете местни инициативни групи в сферата на биоземеделието, туризма, съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство и културния обмен. Домакините представиха дейността на местната си инициативна група, обхващаща териториите на четири общини, като обърнаха внимание на успешното съчетаване на проекти с инфраструктурна и социална насоченост.

За м. октомври е предвидена насрещна визита на територията на МИГ- Тунджа с цел запознаване на полските партньори с добри практики в сферата на селското стопанство и преработвателната промишленост, съхраняването и популяризирането на автентичния местен фолклор. Очаква се също така да бъде подписано и двустранно партньорско споразумение между местните инициативни групи „Тунджа“ и „Варта“, в което да бъдат заложени конкретни съвместни проекти и последващи инициативи.